Läs mer

Varför Vital Pet?

LIVSKVALITÉ, RÖRLIGHET OCH GLÄDJE!

Blodcirkulationen är transportsystemet i kroppen. Syre och näring ska transporteras ut till cellerna och koldioxid och slaggprodukter ska transporteras bort från cellerna. Hos äldre individer fungerar transportsystemet sämre och det leder ofta till muskelstelhet och ledvärk etc. Det vi brukar kalla åldersrelaterade krämpor.

1998 gick Nobelpriset i medicin till tre Amerikanska forskare tack vare deras upptäckt hur framförallt blodkärlens funktion påverkas av Kväveoxidmolekylen. Blodkärlens kondition är mycket viktig för blodcirkulationen och med stigande ålder är det extra viktigt att med motion och rätt kost hålla dem i bra kondition. Ett blodkärl i bra kondition är elastiskt och töjer ut sig och drar ihop sig när hjärtat pumpar runt blodet. Blodkärlet fungerar som en cirkulationspump som gör att blodet lättare kan cirkulerar runt i kroppen. Nobelpristagare i medicin 1998, Dr Ignarro säger i filmklippet nedan: «Kväveoxidmolekylen vidgar blodkärlen, får dem att slappna av så att mer blod kan cirkulera igenom dem».

När vi har ont i leder och muskler

När vi har ont i kroppen tänker de flesta «nu skulle det vara skönt med massage». Har vi ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi masserar armbågen för att det ska göra mindre ont. Massage är bara ett sätt av många för att få igång blodcirkluationen. Dålig blodcirkulation i musklerna gör att man känner sig stel och dålig blodcirkulation i en inflammerad led gör det svårt för inflammationen att läka ut. Bra blodcirkulation är däremot bra för precis ALLT!

Bra kondition och bra blodcirkulation

Bra kondition kan förenklat beskrivas som en individs uthållighet och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen (blodomloppet) är på att syresätta och transportera ut energi till muskler och organ. Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen (blodomloppet) är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur musklerna. För att uthållighet och återhämtningen skall fungera optimalt måste därför blodcirkulationen vara optimal och blodkärlens kondition är otroligt viktig för bra blodcirkulation.

Det här innehåller Vital Pet

Vital Pet innehåller aminosyrorna L-Arginine, L-Citrulline och Rosenrot extrakt. Båda aminosyrorna är byggstenar för den blodkärlsvidgande signalmolekylen Kväveoxid. Nobelpristagaren i medicin 1998, Dr Ignarro beskriver sambandet: «L-Arginine är den aminosyra som kroppen använder för att producera Kväveoxid. L-Arginine omvandlas till kväveoxid i kroppen och brist på kväveoxid beror oftast på L-Arginine brist». Du kan läsa mer om upptäckten i bl a svenska Läkartidningen (volym 95, nr. 43, 1998). Rosenroten beskrivs av Carl von Linné bl a som.

Var tillverkas Vital Pet?

VITAL PET tillverkas i Sverige och det vet vi att våra kunder känns tryggt och därför kommer vi att fortsätta med det.

Betalning och leverans

Prenumerationsvillkor

Ingen uppsägningstid! Du tecknar dig för en prenumeration utan uppsägningstid och får 1 månadsförbrukningar för 115 SEK. Efter 1 månad får du 1 månadsförbrukning per månad till ordinarie pris 229 SEK per månad tills du säger upp prenumerationen. 

Pris

I priserna ingår moms med 25 %. 

Leveranser – Leveranstid

Normalt levereras varor inom 3-7 helgfria dagar. 

Betalningsalternativ

Vi använder Klarna och PayPal och ni kan välja mellan kortbetalning eller faktura. 

Avgifter

Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer vid beställning om ej annat specificeras. 

Återbetalningar

En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur. 

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen ej är komplett eller öppnad, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktig dvs kvitto saknas eller kontakt ej tagen avstå från återbetalning av varans värde. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott. 

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. OBS! Ni måste behålla kvittot för att utnyttja reklamationsrätten samt att produkten måste vara i obruten förpackning. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel: Anmäls direkt vid mottagandet av varan. Dolt fel: Anmäls till oss inom 7 dagar från mottagandet av varan. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden. För felaktigt returnerad vara utgår ingen ersättning för varken vara eller returkostnader, ej heller får kunden tillbaka varan utan att erlägga ny fraktkostnad. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

UNIKT FODERTILLSKOTT FÖR DIN HUND | 50% RABATT | FRI FRAKT I SVERIGE | KLARNA

X