Läs mer

VITALPET is for both older dogs with age-related problems and for dogs who are exposed to stress during competition and hunting.

Tusentals hundägare har valt att ge sina hundar chansen med VITALPET och de allra flesta fortsätter livet ut. VITALPET är ett naturligt fodertillskott som utvecklats av forskare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Många av våra användare märker snabbt en skillnad på rörlighet och humör hos sin kära vänner (missa inte att klicka på Användarna berättar). Men vi har även många tävlande hundar som utsätter sina kroppar för stora påfrestningar och som upplever att dom återhämtar sig bättre.

Så vad beror det på att våra kära vänner med stigande ålder blir stela i muskler och leder? När vi blir äldre så försämras blodcirkulationen, ofta beroende på att blodkärlen blir mindre elastiska och plackbildning på insidan av blodkärlen. Detta leder till dålig cirkulation som i sin tur leder till stela muskler och att inflammationer i leder inte läker ut. 

Nobelpriset i medicin 1998. Detta räknas som en av de viktigaste medicinska upptäckterna genom tiderna. Anledningen var att man förstod hur N.O. molekylen (Kväveoxid på svenska) håller blodkärlen elastiska och rena från plack. Man förstod hur den fungerar och att den bildas från Aminosyrorna L-Arginin och L-Citrulline. Om man kan öka koncentrationen av N.O. i blodet så ger det förutsättningar för kroppen att förbättra blodcirkulationen igen. Därför innehåller VitalPet båda dessa viktiga aminosyror i kombinationen med Rosenrotextrakt.

Äldre hundar

Vid skador och inflammationer och problem med stela och inflammerade muskler så kommer en förbättrad blodcirkulation att kunna hjälpa till att snabba upp läkningsprocessen. Att förbättra blodcirkulationen i ett skadat eller inflammerat område är det man vill uppnå med olika behandlingar som massage, liniment, ljusterapi, lindor, special täcken etc.

Tävlande hundar

Blodomloppet är transportsystemet i kroppen som ska förse kroppens alla celler med syre och näring. Det är även blodet som transporterar bort mjölksyra och slaggprodukter från musklerna så att återhämtningen kan snabbas upp. Själva definitionen på bra kondition är hur snabbt hjärta och lungor kan syresätta cellerna och samtidigt transportera bort mjölksyra och slaggprodukter från cellerna.

UNIKT FODERTILLSKOTT FÖR DIN HUND | 50% RABATT | FRI FRAKT I SVERIGE | KLARNA

X